Η Εταιρεία PDF Εκτύπωση E-mail

rigas6-med
Η οικογένεια Σταθοπούλου δραστηριοποιείται στο χώρο από το 1968 έως και σήμερα. Ο πατέρας, Βασίλειος Σταθόπουλος είχε στη κατοχή του αποφλοιωτήριο αράπικου στα Σέκουλα Ηλείας. Για περίπου είκοσι χρόνια τροφοδοτούσε με φυστίκι αράπικο στις αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στην συνέχεια, το 1981 δημιουργήθηκε βιοτεχνία, με πρατήριο λιανικής, με όλη την γκάμα των ξηρών καρπών στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Ευριπίδους 63Α. Το 1985 αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση ο υιός, Ρήγας Σταθόπουλος, σε ηλικία είκοσι τριών ετών φέρνοντας νέες ιδέες με διαφορετικό πνεύμα λειτουργίας. Με το πέρας των χρόνων το δυναμικό της εταιρίας ολοένα αυξάνεται και εφοδιάζει όλο και περισσότερα καταστήματα ξηρών καρπών.

Το 1988 η επιχείρηση μεταφέρεται στο Περιστέρι σε χώρο 600 τετραγωνικών, όπου αναπτύσσει μεγαλύτερη δραστηριότητα. Το πρατήριο λιανικής παραμένει στην προηγούμενη τοποθεσία και αναλαμβάνει εξ’ολοκληρου η αδερφή του Ρήγα Σταθοπούλου, Ζαχαρούλα Σταθοπούλου, με τον σύζυγο της. Η βιοτεχνία, εκτός από την διανομή ξηρών καρπών σε συσκευασίες 3-5 κιλών ιδανικές για τροφοδοσία καταστημάτων , τα οποία μεταπουλούν χύμα , εισάγει στην γκάμα τις μικρές συσκευασίες όπως σακουλάκια 100-180 γρ, σκαφάκια 250 γρ. Η συγκεκριμένη επιλογή συσκευασιών τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες συσκευασίες , συντελούν στον εύκολο προγραμματισμό και αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο των πελατών. Παράλληλα η ποικιλία των προϊόντων διαρκώς αυξάνεται, καθώς αναπτύσσονται συνεργασίες με διάφορες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, και τα καταστήματα μπορούν να τροφοδοτηθούν με παρεμφερή είδη όπως ζαχαρώδη, σοκολατάκια, γλυκά κουταλιού κ.τ.λ.

rigas5-smallΤο 2008 η επιχείρηση μεταφέρεται σε νέες υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο βιομηχανικό πάρκο Άνω Λιοσίων επί της οδού τεσσαρακοστή ένατη 12 με καινούρια μηχανήματα που αναβαθμίζουν διαρκώς τις δυνατότητες παραγωγής. Το μεγάλο δίκτυο διανομών με ιδιόκτητα αυτοκίνητα. καλύπτει της ανάγκες τροφοδοσίας ολόκληρης της Αττικής καθημερινά καθώς και ολόκληρης της Ελλάδος, σε συνεργασία με διάφορα πρακτορεία.
Σκοπός της επιχείρησης είναι το τελικό προϊόν να είναι αποτέλεσμα βέλτιστης επεξεργασίας και εξαιρετικής ποιότητας εφαρμόζοντας συστήματα ιχνηλασιμότητας και ποιοτικού έλεγχου τόσο των πρώτων υλών όσο και των υλικών συσκευασίας σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.

 

rigas4-small-sΑξιοσημείωτο είναι να αναφέρουμε το γεγονός ότι από το 2006 η δραστηριότητα τις εταιρείας επεκτείνεται και στις εισαγωγές προσδίδοντας στα προϊόντα της ανταγωνιστικό χαρακτήρα εφαρμόζοντας τους προσιτή τιμή στην προϋπάρχουσα ιδανική ποιότητα.
Οι λέξεις, ποιότητα, εμπιστοσύνη και ικανοποίηση του πελάτη, απαρτίζουν τους βασικούς άξονες της φιλοσοφίας μας καθώς και κύρια συστατικά της επιτυχίας στις μεγάλες απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς.
 Σταθοπούλου Ιωάννα

 
Διατροφική αξία ξηρών καρπών PDF Εκτύπωση E-mail

diatrofiki-aksiaΌλοι γνωρίζουμε ότι οι ξηροί καρποί αποτελούν μια υγιεινή, θρεπτική και νόστιμη διατροφική επιλογή και δεν πρέπει να απουσιάζουν από το διαιτολόγιο μας, όχι μόνο περιστασιακά και σε γιορτές αλλά καθημερινά στο γεύμα μας η ως σνακ.
Τα τελευταία χρόνια έχουν διεξαχθεί αρκετές έρευνες για την σύσταση και την διατροφική αξία τους, οι οποίες αποδεικνύουν ότι είναι πλούσιοι σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και ιχνοστοιχεία. Γι αυτό τον λόγο άλλωστε οι ειδικοί προτρέπουν να καταναλώνονται καθημερινά ξηροί καρποί με μέτρο και κατά προτίμηση ωμοί και ανάλατοι. Αξιοσημείωτη είναι η επί 16 χρόνια διαρκής μελέτη που διενήργησε το πανεπιστήμιο του Harvard σε 84 χιλιάδες γυναίκες ηλικίας 35-60 ετών. Σύμφωνα με αυτή, άτομα που καταναλώνουν ξηρούς καρπούς πέντε η περισσότερες φορές την εβδομάδα έχουν κατά 27% λιγότερη πιθανότητα να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2.
Αναφορικά λοιπόν τα αμύγδαλα είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου και φυτοστερόλων, ενώ τα καρύδια είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε (ισοδύναμα με το ελαιόλαδο) και αντιοξειδωτικες ουσίες όπως σελήνιο και ψευδάργυρο. Το κουκουνάρι είναι εξίσου πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία με τα σπόρια και αποτελούν ευεργετική τροφή για το καρδιαγγειακό σύστημα. Εξίσου σημαντική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών και πρωτεϊνών είναι τα φιστίκια Αιγίνης καθώς και τα φουντούκια. Τέλος όλα τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν προϊόντα φυσικής ωρίμανσης και κρατούν μεγάλο μέρος των βιταμινών τους βοηθώντας το πεπτικό και καρδιαγγειακό σύστημα μας.
Είναι φανερό ότι οι ξηροί καρποί συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού με μοναδικό τρόπο. Κατά συνέπεια θα πρέπει όλοι να δείχνουμε την προτίμηση μας και να τους εισάγουμε στην διατροφή μας συστηματικά χωρίς όμως να υπερβάλλουμε διότι έχουν αρκετές θερμίδες.